Sănătatea, prețuiește-o cât o ai

În cursul zilei de 16 noiembrie 2022, elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, au luat parte la o întâlnire cu doamna doctor Dardai Sandu Maria, medic primar specialist psihiatrie pediatrică, coordonator al Centrului de Sănătate Mintală pentru copii din Botoșani.

Cu prilejul activității intitulate „Sănătatea, prețuiește-o cât o ai!”, derulată în cadrul proiectul „Prietenia – floare rară”, elevii au beneficiat de consiliere în conformitate cu experiența medicală, umană și spirituală a doamnei doctor.

Scopul activității a fost atins țintind două laturi: formarea și dezvoltarea competențelor în domeniul educației pentru sănătate și cunoașterea cât mai multor detalii despre profesiile din domeniul sănătății.

Printr-o sesiune deschisă întrebări-răspunsuri, elevii au primit noi informații și clarificări, beneficiind de expertiza și abilitățile profesionale ale specialistului în domeniul sănătății mintale. Acest eveniment a reprezentat o inovație în rândul activităților extrașcolare derulare la nivelul Seminarului dorohoian fiind un parteneriat cu specialiști în domeniu. Ceea ce se limita anterior la exemple teoretice a fost prin prezenta activitate completat de situații concrete din experiența doamnei doctor.

Activitatea aduce plusvaloare prin ridicarea nivelului de înțelegere și îmbunătățire a calității vieții și sănătății mintale atât pentru sine, cât și spre folosul celor aflați în dificultate.

Elevii, alături de cadrele didactice participante la activitate își exprimă recunoștința pentru susținerea și sprijinul acordat de Părintele Director, pr. prof. Chichioacă Petru-Georgel, doamna doctor Dardai Sandu Maria și doamna profesor consilier școlar Iftimiciuc Antoneta.