Parada ECO la Grădinița nr. 6

Bucuria reciclării și grija față de natură și sănătate s-au reunit într-o adevărată paradă eco la Grădinița cu P.P. nr.6 Dorohoi.

Preșcolarii ecologiști au defilat pe podium în costume confecționate din materiale reciclabile, în care cretivitatea și pasiunea pentru un mediu mai curat s-au îmbinat în cele mai originale și inspirate ținute. Printr-o fructuoasă colaborare, în cadrul parteneriatului grădiniță-familie, au fost confecționate costume deosebit de frumoase din hârtie, carton, pungi de plastic, ziare și saci menajeri. Creativitatea și dorința de a demonstra că și o banală pungă de plastic sau o cutie de carton poate lua viață și se poate transforma într-o piesă vestimentară au făcut ca activitatea desfășurată să dezvolte la preșcolari simțul civic și respectul pentru lumea care îi înconjoră. 

Copiii au avut ocazia să-și prezinte creațiile cu mare fast în fața colegilor. Fiecare costum a avut o poveste și implicit un apel la conștientizare și schimbare.

Pentru că ei au fost cei care au muncit cel mai mult, copiii au fost premiați, fiind astfel încurajați să se implice de fiecare dată în acțiuni de protejare a naturii.