Corul „HARIS” și-a început activitatea imediat după reînființarea Seminarului, în anul 1993. De la înființare până în anul 1997 și apoi între anii 2001-2020 Corul a fost îndrumat de părintele profesor Constantin Muha. Între anii 1997-2001, îndrumător a fost dl. profesor Viorel Laiu.
Din 1999, cu binecuvântarea ÎPS DANIEL, pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, corul a primit numele de „HARIS”, fiind astfel personalizat şi distinct între formaţiile corale ale altor instituţii.
Corul desfăşoară o bogată activitate artistică, începând cu concerte dedicate diferitelor sărbători creştin-ortodoxe (Nașterea Domnului, Învierea Domnului, etc.), participări la slujbe misionare, sfințiri, slujbe arhierești, înregistrări audio-video, etc.
Concert de Paști, 2013
Membrii corului au susţinut numeroase concerte în zona Dorohoiului și în ţară și au participat la diferite manifestări culturale şi artistice zonale.
Ca un alt tip de realizări, corul prezintă trei casete audio şi un CD cu muzică bisericească, patriotică şi populară, intitulate: „Praznic luminos”(colinde), „Eu sunt Învierea”(cântări din Postul Mare şi Penticostar), „Itinerarii corale”(piese patriotice şi populare), CD-ul cu selecţiuni şi dedicat ÎPS Mitropolit Daniel.
O înregistrare deosebită redă răspunsurile oferite de coriști la Sfânta Liturghie din Duminica a doua a Postului Mare 2000, oficiată de ÎPS Daniel, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în Catedrala mitropolitană din Iaşi. Toate înregistrările au fost făcute prin intermediul studioului „Trinitas”.
O altă realizare de succes o reprezintă înregistrarea în anul 2011 a unui CD cu piese corale din Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, colinde şi concerte armonizate, de către o formulă restrânsă a corului, avându-l ca dirijor pe elevul Alexandru Darie.
Membrii corului asigură şi posturile de cântăreţi vacante în numeroase parohii din zona Dorohoi, Darabani, Săveni, Botoşani.
Amintim totodată și de deplasări în străinătate: Tesalonic - 1996, Praga - 1997, Viena - 1997.
În vara anului 1999, corul a fost oaspetele Primăriei din Cholet, Franţa, oraș înfrățit cu Dorohoiul, pentru a inaugura prima săptămână culturală Româno-Franceză. Au fost susţinute numeroase concerte, cu diferite ocazii: împreună cu fanfara militară din Cholet, interpretând imnul naţional al Franţei, apoi în Cholet, Clisson și Pouzauges etc. În mai 2005, la invitaţia primită iar din partea oraşului Cholet, corul a fost prezent la a XI-a întâlnire a prieteniei Cholet (Franta) - Oldenburg (Germania), alături de celelalte oraşe infraţite: Denia - Spania, Solihull - Anglia, Araya - Liban, Sao - Burkina-Faso, Bas - Richeleu-Canada, concertând în faţa a 5 naţiuni de pe 3 continente.
Corul HARIS în auditorium - Școala de muzică - CHOLET, 2005
Colaborări cu alte coruri: corala „Andantino” a Colegiului Naţional „Grigore Ghica Vv.” din Dorohoi, corul „LIRA” al profesorilor din Botoşani, corul Facultăţii de Muzică din Oradea, grupul vocal “Voces”- condus de prof. Ciprian Mihai şi orchestra „Mugurelul” de la Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi, condusă de dl. prof. Marcel Dupu, corurile Seminariilor Teologice din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, corul copiilor de la Şcoala generală cu clasele I-VIII „Sf. Ecaterina” din Ionăşeni, com. Vf. Câmpului – Botoşani, corul „Poarta Cerului” al preoţilor din Protopopiatul Darabani, corul „Ecclesia” al preoţilor din Protopopiatul Dorohoi, ansamblul folcloric „Balada Bucovinei” condus de maestrul George Sârbu, corul tinerilor de la ATOR (Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Români)- filiala Dorohoi - condus de pr. Ciprian Şoptică de la parohia Satu Nou- Dorohoi, etc.
Din anul 2020, după trecerea la Domnul a părintelui Constantin Muha, bagheta Corului Haris a fost preluată de dl. profesor Răzvan-Gabriel Sarafim, absolvent al Seminarului, promoția 2015 și al Universității de Arte „George Enescu” din Iași, specializarea Muzică Religioasă, în prezent masterand al aceleiași Facultăți.
În luna aprilie 2021, Corul Haris, dirijat de domnul prof. Răzvan Gabriel Sarafim a realizat înregistrări audio-video conținând cântări specifice perioadei pascale.
https://www.youtube.com/watch?v=gvHUzctjJ98&t=7s&ab_channel=SeminarulTeologicDorohoi
În luna decembrie 2021 Corul a înregistrat un deosebit colaj audio-video, conținând colinde de Crăciun, toate fiind publicate pe canalul de YouTube al Seminarului. Filmările au fost realizate în biserica „Sf. Ilie” din Dealu Mare, prin amabilitatea pr. prof. Ștefan Ionuț Apetrei, spiritualul Seminarului.
Pe 17 decembrie 2022, Corul Haris a participat la Botoșani la Festivalul Concurs Coral „O, ce veste minunată”, ed. a XI-a, obținând Premiul I și unind inimile spectatorilor într-un singur „cor”, mai aproape de cer, prin tradiționalul colind.