Cercul metodic al profesorilor de limba engleză

Joi, 9 mai 2024, elevii și cadrele didactice de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi au fost gazde pentru colegii profesori de limbă engleză ai cercului metodic al profesorilor de limba engleză nr. 8, precum și pentru cei ai cercului metodic al profesorilor de limba franceză nr 9.

Reunite sub titlurile „Songs and Plays during English Classes” și „La chanson dans la classe de FLE” s-au regăsit atât activități bazate pe operele lui William Shakespeare, cât și piese muzicale în limba franceză, toate interpretate de elevii „școlii de la răscruci” și apreciate de cadrele didactice participante.

Îndrumați de către profesorii de limba engleză și franceză, elevii au prezentat scena balconului din „Romeo și Julieta”, precum și prologul aceleași piese de teatru, „Sonetul 116”, au transpus grafic piesele lui William Shakespeare și au interpretat „Mon mec à moi”, „Je veux” și „Je suis malade” demonstrând astfel bagajul solid de cunoștințe, rezultat natural al utilizării în mod adecvat a metodelor activ-participative, combinate cu activitățile extracurriculare în limbile engleză și franceză.

Mulțumim pentru prezență doamnei inspector pentru limbi moderne, prof. Irina Telisca , colegilor profesori de limba engleză și franceză care au participat, precum și părintelui director, pr. prof. Petru-Georgel Chichioacă, pentru sprijinul oferit în vederea organizării tuturor activităților.