Seminarul are clădire proprie

„Imediat, după această sărbătoare, au început lucrările de construcție ale localului pentru Seminar, o clădire impunătoare cu 3 nivele și cu o arhitectură specifică acelor ani. În afară de clădirea principală, s-au construit tot felul de dependinţe (sufragerie, bucătărie ş. a). La vremea aceea, Seminarul deţinea o bază materială puternică, constând din laboratoare, turbină electrică proprie, o impresionantă bibliotecă, un automobil Chevrolet pentru transportul profesorilor, teren agricol şi un lot de pământ la Techirghiol. În jurul şcolii s-au plantat pomi fructiferi, s-a construit un turn de pază, o troiţă şi alte anexe gospodăreşti.

În această grădină, s-au plantat doi stejari: unul pentru dr. C. Angelescu, ministrul Învăţământului şi altul pentru Alex. Lapedatu, ministrul Cultelor, care au vizitat oraşul şi Seminarul în acea vreme. Intenţia sa a fost să atragă aceste două personalităţi, să nu uite a ajuta să se termine clădirea. Anii au trecut, oamenii s-au schimbat, clădirea a rămas neterminată…, doar stejarii au rămas ca mărturie a vremurilor apuse”.

La începutul anului școlar 1926-1927, noua clădire a fost onorată și de vizita mareșalului Alexandru Averescu, pe atunci prim-ministru al României care, venind de la Cernăuți, a trecut prin Dorohoi, la invitația preotului Dumitru Furtună.