Punerea pietrei fundamentale a Seminarului

Odată cu trecerea anilor s-a mărit atât numărul elevilor cât şi numărul claselor. Era imperios necesar un local propriu pentru școală. Astfel că, la începutul anului 1925, preotul Dumitru Furtună a purces la alte numeroase demersuri la Ministerul Instrucțiunii Publice pentru alocarea de fonduri, obținerea diverselor aprobări și legalizări de acte pentru Seminar. A obținut aprobarea pentru acordarea unui loc pentru construcție împreună cu fondurile necesare. Primăria Dorohoi a acordat un teren de 5 hectare la marginea orașului, în partea de sud-est, teren desprins dintr-un  parc de agrement.

 În anul 1925, avocatul Gh. Gh. Burghele a ținut o cuvântare la Ateneul Român din Dorohoi, ocazie cu care a demonstrat importanța Seminarului Teologic Ortodox pentru județul Dorohoi.

În primăvara anului 1925, după ce s-au finisat aprobările necesare cu planurile pentru construirea noului local de Seminar, s-a pus piatra fundamentală și s-a oficiat sfințirea. De la această mare sărbătoare a școlii, dar și a orașului Dorohoi, s-a păstrat actul de înființare: