Sfinții Trei Ierarhi sărbătoriți la Seminarul din Dorohoi

Instituţiile de învăţământ teologic din întreaga lume ortodoxă, şi-au sărbătorit marți, 30 ianuarie, ocrotitorii spirituali, pe Sfinţii Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur, modele de urmat pentru elevii şi studenţii teologi.

Luni, 29 ianuarie 2018, de la orele 17.00, în Paraclisul Seminarului Teologic din Dorohoi, a avut loc Vecernia Mare unită cu Litia, săvârșită de un sobor format din 20 de preoţi, protos fiind Arhim. Teofil Timișag, starețul Mănăstirii Gorovei.
Marți, 30 ianuarie, s-au săvârșit slujba Utreniei, Acatistul Sfinților Trei Ierarhi, Slujba Sfintei Liturghii,precum și slujba de pomenire a ctitorilor. Răspunsurile la slujbe au fost date de un cor alcătuit din elevi și absolvenți ai Seminarului. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de Părintele Elidor Pintili, de la parohia Sf.Împărați Constantin și Elena din Dorohoi, de asemenea, absolvent al Seminarului.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele Constantin Muha, directorul Seminarului, a mulțumit tuturor celor prezenți, printre care s-a numărat și primarul orașului Dorohoi, dl. Ing. Dorin Alexandrescu, colaboratori apropiați, ostenitori, profesori și elevi.

Urmărește-ne pe pagina de Facebook!

Citatul zieli

Informează-te

Logo_Portal_Doxologia_MMB

Logo_Basilica

Logo_Trinitas_TV

Logo_Radio_Trinitas

Logo_Ziarul_Lumina

Filmul de prezentare al școlii noastre