Consiliul Școlar al Elevilor

Consiliul Elevilor, reprezintă o formă de organizare asociativă a elevilor cu un rol important în  democratizarea şcolii şi a relaţiilor profesor-elev. Prin intermediul acestui organism, elevii îşi pot alege reprezentanţii, pot formula puncte de vedere şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.

Consiliul Elevilor:

  • reprezintă interesele elevilor din învăţământul preuniversitar de stat şi privat din România la nivel şcolar, local, judeţean şi naţional;
  • este structură consultativă, partener al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului;
  • este organizat şi funcţionează conform Regulamentului – cadru aprobat prin Ordinul Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 4247 din data de 21.06.2010.

Prin intermediul Consiliului Elevilor, singura structură condusă şi organizată  de elevi, pentru elevi, aceştia pot contribui la îmbunătăţirea societăţii din care fac parte, fie că îşi reprezintă un coleg în faţa profesorilor, fie că organizează activităţi extraşcolare: training-uri, concursuri, acţiuni caritabile, etc..

ROLUL CONSILIULUI ELEVILOR ÎN VIAŢA ORGANIZAŢIEI ŞCOLARE

  1. reprezentarea elevilor în structurile de conducere ale şcolii (reprezentativitate): consiliul reprezintă legătura dintre conducerea şcolii, cadrele didactice şi elevi, facilitând comunicarea  interpersonală profesori-elevi, susţinând interesele elevilor,   organizând proiecte cu şi pentru elevi, diseminând informaţii despre evenimente şi oportunităţi, receptând feedbackul din partea elevilor.
  2. implicarea activă în propunerea, elaborarea şi implementarea unor programe, proiecte, actiuni, evenimente pentru elevi (organizare)– evenimentele şi acţiunile consiliului răspund nevoilor elevilor, completează cunoştinţele elevilor în domenii care nu sunt prevăzute în curriculum,  informează grupul ţintă în legătură cu oportunităţi profesionale, evenimente competitive etc. În acelaşi timp, consiliul are responsabilitatea de a oferi o alternativă la divertismentul negativ în forma activităţilor de grup.

Președinte CȘE

Salut! Mă numesc Apetrei Ștefan-Teodor și sunt elev în clasa a XII-a A. Sunt în al doilea an de mandat ca președinte în cadrul Consiliului Școlar al Elevilor.
Îmi doresc ca aceste ultime luni petrecute împreuna să fie pline de activități frumoase și de folos!

Vicepreședinte CȘE

Bună! Mă numesc Țigănescu Anisia Ioana, elevă în clasa a XI-a B și activez în funcția de Vicepreșendite al Consiliului Școlar al Elevilor din cadrul liceului nostru.
Viziunea creativă și dragostea pentru activitățile extracurriculare sunt calitățile care m-au recomandat pe parcursul acestor doi ani de activitate, iar prin ele, îmi doresc să transform monotonul timp petrecut la școală în clipe prețioase și productive.

Secretar CȘE

Bună ziua! Mă numesc Andriescu Sabina, sunt elevă în clasa XI B și îndeplinesc funcția de Secretar în Consiliul Elevilor. Motto-ul meu preferat este „Be who you need!” , așa că am decis să fac parte din acest colectiv pentru a fi alături de voi, pentru a ne crea amintiri, pentru a zâmbi mai des și pentru a ne distra! Fiecare idee și fiecare voce merită ascultată, așadar, haideți să ne cunoaștem mai bine!
Love and peace!

Avocat CȘE

Salutare!
Eu mă numesc Radu Eduardo Daniel, sunt elev în clasa a XII-a A și îndeplinesc funcția de avocat în CȘE. Sunt un om foarte vesel, glumeț și energic, vorbesc foarte mult și în mare parte sunt o sursă de inspirație pentru ceilalți.
Acesta sunt eu și sunt aici la dispoziția voastră!

Responsabil activități extrașcolare

Bună, mă numesc Muha Ștefania, sunt elevă în clasa a XI-a B și sunt responsabilă de activitățile extrașcolare în cadrul Consiliului Elevilor. „Trebuie să te depărtezi puțin de tine ca să te poți apropia de ceilalți” , așa că îmi doresc ca împreună să ne dăm silința pentru a organiza cele mai distractive si interesante activități. Pup!

Reprezentant în Consiliul de Administrație al Școlii

Mă numesc Ramona-Maria Prodan, elevă în clasa a XII-a B și sunt reprezentatul elevilor în Consiliul de Administrație. Plecând de la deviza ,,Per ardua ad astra”, sunt gata sa lupt pentru drepturile voastre, indiferent de situație.

Citatul zilei

Informează-te

Logo_Portal_Doxologia_MMB

Logo_Basilica

Logo_Trinitas_TV

Logo_Radio_Trinitas

Logo_Ziarul_Lumina